De voordelen van aluminium oprijplaten

Terug naar overzicht

Waarom aluminium oprijplaten?

Oprijplaten gebruiken we om bijvoorbeeld auto’s, machines, motoren of kruiwagens op een aanhanger te rijden. En natuurlijk om ze er weer af te rijden. Het zijn onmisbare hulpmiddelen om met een voertuig een verticale hindernis te overwinnen. Oprijplaten worden dan ook vaak gebruikt. Zowel door particulieren als door bedrijven. Maar ook door verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. Bijvoorbeeld voor een rolstoel of scootmobiel. Voor een oprijplaat is aluminium het meest geschikte materiaal. Dit materiaal heeft namelijk veel voordelen. Benieuwd wat de voordelen zijn van aluminium oprijplaten? Traanplaatwinkel vertelt u er meer over.

oprijplaat

Voordelen oprijplaten van traanplaat

De voordelen van aluminium oprijplaten. Dat zijn er nogal wat. Allereerst zit er op oprijplaten van traanplaat een profiel op waardoor u grip kunt houden. Dit is nodig als u voertuigen op een aanhanger wilt rijden en niet wil dat ze eraf glijden. Bovendien zijn aluminium oprijplaten licht in gewicht. U kunt dus makkelijk met de oprijplaten omgaan zonder dat u hiervoor kracht nodig heeft. Ondanks dat ze licht in gewicht zijn, zijn aluminium oprijplaten niet minder sterk. Ze kunnen zware voertuigen makkelijk houden. Een ander voordeel van aluminium oprijplaten is dat ze niet gevoelig zijn voor roest. Ze gaan dus lang mee. En dat terwijl ze vaak ook nog goedkoper zijn dan bijvoorbeeld stalen oprijplaten.

Verschillende maten

Aluminium oprijplaten zijn er in verschillende maten. Over het algemeen geldt: hoe langer de aluminium oprijplaat, hoe lager de oprijhoek. Maar hoe weet u nu welke oprijplaat u nodig heeft? Houd hierbij rekening met het laadvermogen. En natuurlijk met de lengte van het voertuig dat op de aanhanger gereden moet worden. Mocht u er niet uitkomen, dan kunt u zich altijd nog laten adviseren door onze specialisten. Wij helpen u graag aan een geschikte aluminium oprijplaat.

 • Grote eigen voorraad
 • Levering in Nederland en België
 • Ruim 10 jaar ervaring
 • Snelle levertijd
 • Eigen productie, knip en buigwerk

Aluminium oprijplaten van Traanplaatwinkel

Onze aluminium oprijplaten zijn van hoge kwaliteit. Daarbij kunt u een aluminium oprijplaat op maat laten maken. Ook kunt u verschillende bewerkingen door ons laten uitvoeren, zoals knippen, boren, kanten, zetten en poedercoaten. Wij maken graag een aluminium oprijplaat voor u dat perfect is voor uw toepassing.

traanplaatwinkel voor al uw aluminium traanplaat en tranenplaat op maat

 • Jullie hadden de platen al precies op maat gemaakt en voorgeboord dus die zaten vlot tegen de muur. In de vitrines voor de traanplaatwand staan allerlei randapparatuur en accesoires voor computers en we waren op zoek naar een technische uitstraling voor de wand. Zeker met de blauwe led-verlichting erboven is dat mooi gelukt volgens mij!

  – Multimediacentrum Almelo

  - Multimediacentrum Almelo
 • De ervaren service was uitstekend: en de levering vond beide keren binnen 3 dagen plaats. Zelfs een vrije dag tussentijds (Hemelvaartsdag) betekende geen vertraging! Zal in voorkomende gevallen zeker weer een bestelling plegen!

  – Dhr Scholtes

  - Dhr Scholtes
 • De snelle service was uitstekend, helemaal top!

  – Treinenspringkussenverhuur.nl

  - Treinenspringkussenverhuur.nl
 • De traanplaat voor onze nieuwe werkplaats is keurig netjes geleverd en in de juiste maten, hiervoor onze dank!

  – Rijwielshop Emmen

  - Rijwielshop Emmen
 • Plaat was mooi op maat en snel geleverd, top!

  – Bakkerij den Bekker

  - Bakkerij den Bekker
 • Namens “De Bond” vzw, kan ik de Traanplaatwinkel enkel feliciteren om de wijze waarop onze bestelling werd behandeld en de snelheid van uitvoering, ondanks dat we in het buitenland gehuisvest zijn.

  – Basisschool ‘De Bond’ (België)

  - Basisschool ‘De Bond’ (België)
 • Hartelijk dank voor de correcte levering en fijne manier van bestellen.

  – Dhr van der Plaats

  - Dhr van der Plaats
 • Mooie site, goede service en snelle levering. Prima dus!

  – Sportcentrum E-Star Sports

  - Sportcentrum E-Star Sports
 • Al diverse keren een bestelling geplaatst bij Traanplaatwinkel. Ze reageren snel op offerte aanvragen en ze leveren uitstekend maatwerk tegen een scherpe prijs!

  – M. Bardoel

  - M. Bardoel
 • Ik kan Traanplaatwinkel aan iedereen aanbevelen. Top service, goed advies, snelle levering en een goede prijs!! Ook bewerken zij de traanplaat voor je indien gewenst.

  – Bjorn Claassen

  - Bjorn Claassen

Meer informatie over aluminium oprijplaten?

Wilt u meer weten over aluminium oprijplaten? Of wilt u een offerte aanvragen? Bel naar 085-0600337 of stuur een mail naar info@traanplaatwinkel.nl. We denken graag met u mee over een juiste oplossing. Wilt u direct aluminium oprijplaten bestellen? Dit doet u via onze webshop. Aluminium oprijplaten worden altijd snel en zorgvuldig door ons geleverd.